Hvem er Catchwise?

Catchwise sitt mål er å revolusjonere fiskeriindustrien med data. Vi vil bruke moderne web-løsninger, deling av data og AI til å hjelpe alle fiskere med å bruke mindre tid og drivstoff på å fylle fiskekvotene sine. Fiskerne kan få mer fisk for mindre kostnad og arbeid, mens havet og kloden får mindre klimautslipp.
Group picture of the whole Catchwise team

Historien vår

Historien vår startet med at Jonas og Ludvig samlet en gjeng med sterke tech-hoder til å være med i konkurransen FishAI arrangert av NORA og Vekstlandet. Konkurransen handlet om å bruke maskinlæring for å predikere hvor man ville finne mest fisk fremover. Vi brukte ferie og ettermiddager over sommeren og bygget løsningen Lodestar. Mot over 40 andre lag kom vår løsning seirende ut, og predikerte 46 av 70 posisjoner riktig for 10 typer fisk, 7 dager frem i tid, utenfor hele Norges kyst.
catwise på kaia

Starten på eventyret

Med dette i ryggen bestemte vi oss for å skape Catchwise, en startup for å hjelpe fiskere med å finne fisk mer effektivt. Fiskerne får fylt kvotene sine raskere og bruker mindre drivstoff. Det betyr reduserte kostnader og et mindre avtrykk på kloden. Fiskeri er allerede en mye grønnere industri enn andre store kilder til proteiner, og vi vil gjøre det enda grønnere og enda sterkere i Norge. Vi har senere utstyrt Catchwise med et bredt spekter av data fra flere kilder og bygget en plattform som kan brukes av alle fiskere.
catchwise på fjellstua

Reisen fortsetter

Vi har hatt 800 brukere på platformen vår med over 70 rederier og jobber tett med et fåtall for å videreutvikle tjenesten. Vil du være med på reisen, bli mer effektiv og potensielt spare dager eller uker med egen tid og driftskostnader? Book en demo, eller spør om å bli kunde!