21 februar 2024

Catchwise lanserer internasjonal AIS 🌎

Endelig er oppdateringen her! Vi har nå satelitt AIS dekning over den nordlige Nord-Atlanteren, inkludert kolmule fisket vest for Irland og hysefisket utenfor Russland. Vi har bygget vår egen løsning som gjør det mulig å kombinere AIS data fra flere leverandører. Dette gir oss mer fleksibilitet og bedre dekning.
Nytt i Catchwise:

🌎 Dekning i hele nordatlanteren

🇮🇪 Dekning vest for Irland

🇷🇺 Dekning i russisk sone

Skrevet av

Tomas Roaldsnes

Kristian Andersen Hole

dekning i kartet

Hva er viktig for fiskeri når det kommer til AIS?

Vi kan bryte dette ned i 3 hovedpunkter:

🌎 Dekninggrad

🛰️ Oppdateringsfrekvens

📈 Slepestreker

Den vanligste måten å skaffe fartøysposisjoner på, som de fleste løsningene på markedet har gjort, er å kjøpe dette inn gjennom leverandører som MarineTraffic og benytte API'ene deres. Det er enkelt og greit, og fungerer ganske bra.

Nedsiden er høy kostnad som du må flytte over på kundene dine og du er låst til dekningsgraden og frekvensen til leverandøren.

La oss snakke om hvordan vi kan gjøre dette bedre.

Dekningsgrad og frekvens

Det er to måter å hente inn AIS data; basestasjoner og satelitt. Basestasjoner er billigere og raskere oppdateringsfrekvens, men han kun dekning 40-60 nautiske mil fra kysten og dekker dermed ikke havfiske. Når det kommer til SAT-AIS så er det kun én ting som teller; antall satelitter i nettverket.

Det er her vi skiller oss ut. Vi har bygget vår egen løsning som gjør det mulig å kombinere AIS data fra flere leverandører. Dette gjør at vi kan gå direkte til satelitt-leverandørene som eier nettverkene, og integrere direkte mot de. Da kan vi benytte oss satelittnettverk som har god dekningsgrad i utvalgte internasjonale områder, og andre aktører som spesialiserer seg på sitt lokale område.

I dag har vi integrert to satelittnettverk, samt nettverk basestasjoner.

For deg i rederiet betyr dette at vi kan tilby ekstra god dekning om det kreves og at vi enkelt kan legge til nye områder.

Slepestreker

Slepestreker er kritisk for fiskeri. Å vite hvor ca. fisket ble utført er bra, men å vite hvordan fiskeren manøvrerte fartøyet for å få til det bra halet de fikk er viktigst.

Derfor lagrer vi nå historisk AIS data selv, på vårt eget rigg. Dette gir oss mulighet til å gjøre mye kult i fremtiden, som å knytte sammen slepestrekene med fangstdata og værforhold.

dekning i kartet